Planer en vandring i nationalparken

Att kunna veta vad som gäller i skog och natur är en mycket viktig del av att planera din nästa backpacking resa. Här är en titt på hur du kan vara säker på att du följer landets lagar.

Om du har turen att vandra inom nationalparkerna, är det viktigt att följa alla lagar och förordningar som inrättats av din Naturvårds verket. Det innebär ingen camping på någon annans mark utan deras tillstånd, vandring på natten, ingen bär någon typ av ved, och ingen skada eller förstöra någon av de andra vandrare utrustning, inklusive dig. Att vara laglydig kan betyda skillnaden mellan en rolig och enkel vandringstur och en mardröm med många problem.

Viktigt att tänka på

Håll allt skräp borta från naturen. Även om du tar en kull låda med dig, det finns många saker som kan orsaka en enda röra som nålar och tuggummi som kan skada någon, och några av dem är inte ens skräp! Vet vart du ska slå läger. Om du inte är bekant med ditt område och inte vet vart du ska gå, ta sedan en karta med dig och ta reda på! Många platser kräver att du lämnar en webbplats som utsetts för ett visst antal dagar, så du bör veta vart du ska. Vet vad du ska göra om du stöter på olika typer av vilda djur under din vandring. Rör dem inte. Ta bilder, lämna dem och gå på vägen. De flesta djur kommer bara att låta dig veta att de är okej, men om det finns något utöver det vanliga, som en tvättbjörn gömmer sig i skogen, oroa dig inte om det, bara hitta en annan vandring plats.

Packa ihop det du bär hem. Det inkluderar soppåsar och den otäckaste luktande spår mix du kan tänka dig. Det kan vara frestande att packa in allt, men i backcountry, kommer det inte att finnas någon plats att sätta allt. Om du packar ut det, kommer du inte att stjäla från soporna.

Du bör vara väl förberedd för din resa om du följer dessa tips, och det är ditt ansvar att följa lagarna i nationalparkerna när du vandring. Förhoppningsvis kommer du att kunna njuta av din vandring, men du vill inte sluta ångra din vandring, eller hur?

Besök denna sida omnicore.se om träning.